Recept za enostavne in okusne testenine z morskim pridihom, s katerimi boste navdušili še največje gurmane. 🍝
Poleg tega pa so za popestritev jedi uporabljeni zelene špinačne testenine. 💚
Sestavine (za 2 osebi):
- 125 g špinačnih testenin
- pol čebule
- 2 stroka česna
- 100 g gamberov
- pol bučke
- 4 suhi paradižniki v olju
- 5 češnjevih paradižnikov
- 1 dl belega vina
- vejica svežega peteršilja
- začimbe (sol, poper, mleta rdeča paprika, mediteranska zelišča)
- 2 žlici smetane za kuhanje
Priprava:
- Najprej pristavimo vodo za testenine in jo solimo.
- Nasekljamo čebulo, česen in peteršilj. Na manjše koščke narežemo še bučko ter suhe in sveže paradižnike.
- Na ponvi segrejemo dve žlici olja suhih paradižnikov. Dodamo čebulo, suhe paradižnike in česen ter pražimo, dokler čebula ne postekleni.
- Dodamo bučke in paradižnik ter pražimo še 5 minut. Potem dodamo gambere, čez 2 minuti pa prilijemo še vino. Dodamo še začimbe ter pustimo na ognju še kakšnih 8 do 10 minut.
- Med tem damo kuhati testenine.
- Tik preden so testenine kuhane, v omako dodamo še pol zajemalke vode od testenin ter smetano.
- Na koncu v omako vmešamo še kuhane testenine.
- Vse skupaj prestavimo na krožnik, posujemo s peteršiljem, poprom in naribanim parmezanom.