Se še spomnite tiktok trenda baked feta pasta? 🤔
Mi smo ga naravnost oboževali, zato smo se odločili, da ga ponovno obudimo!
A smo recept prilagodili, tako da je brez glutena in obogaten z dodatnimi sestavinami! 😋
Sestavine:
- 65 g testenin iz leče
- 1 konzerva tune
- 150 g feta sira
- 7 črnih oliv
- 15 češnjevih paradižnikov
- 10 ml olivnega olja
- grške začimbe
- sol
- poper
- sveža bazilika
Postopek:
- V manjši pekač damo paradižničke in olive, prelijemo z oljem, posujemo z začimbami in dobro premešamo. Na sredino damo kocko feta sira, ga parkrat obrnemo (da se obda z oljem in začimbami) in vse skupaj damo peči za 30 min na 180°C.
- V tem času skuhamo testenine po navodilih iz embalaže.
- Pekač damo iz pečice ter s kuhalnico speštamo paradižničke in feto. Dodamo odcejeno tuno, testenine in nasekljano baziliko. Vse skupaj dobro premešamo.