Prihajaja toplejše vreme in s tem tudi sezona solat. 😊
Da pa vaše solate ne bodo dolgočasne, vam predstavljamo idejo, kako jih popestriti z našimi bbq hrustljavimi bučnimi semeni. 🙈
Sestavine:
- zelena solata
- češnjevi paradižniki
- 100 g piščanca
- mocarela kroglice
- polnozrnata gorčica
- BBQ hrustljava bučna semena
- sol, poper, rdeča paprika, česen v prahu
- 2 žlici grškega jogurta
- žlica gorčice
- 0,5 dl bučnega olja
- 0,5 dl balzamičnega kisa
- 2 žlici olivnega olja
Postopek:
- Piščanca najprej narežemo na manjše koščke in ga dobro začinimo.
- V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo piščanca (5-10 min).
- Solato dobro operemo in narežemo na manjše kose.
- Paradižničke in mocarela kroglice prerežemo na polovičke.
- Preliv pripravimo tako, da zmešamo grški jogurt, gorčico, kis, olje in sol, po potrebi pa dodamo še malo vode.
- V skledo damo solato, paradižničke, mocarelo, piščanca, polnozrnato gorčico in BBQ hrustljava bučnna semena.
- Na koncu čez solato prelijemo preliv ter dobro premešamo.