Okusen obrok, poln proteinov. 😋🍝
Sestavine:
- Beamy mešanica za veganski burger in kroglice
- 0,7 l pasiranega paradižnika
- olivno olje
- proteinski špageti
- sol, poper, mediteranska zelišča
- 1 manjša čebula
Postopek:
- V skledi zmešamo Beamy mešanico, 250 ml vode in 2 žlici olja. Zmes damo v hladilnik za 10 min.
- Nasekljamo čebulo in jo prepražimo na malo olja. Prilijemo pasiran paradižnik in dobro začinimo.
- Iz zmesi oblikujemo poljubno velike kroglice in jih popečemo na olju, prbl. 3 min na stran. Pečene dodamo v ponev s paradižnikovo omako, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo še 15 minut.
- Medtem skuhamo špagete. Ko so kuhani, kroglice prestavimo na vroč krožnik, špagete pa vmešamo v paradižnikovo omako.
- Prestavimo na krožnik, dodamo kroglice ter posujemo s svežimi zelišči.